MÅLTIDER

På grunn av ulike begrensninger i drift på bakgrunn av Covid-19 og smittvernhensyn, har barna med matpakker til frokost. Vi har smørelunsj hver dag og varm mat en dag i uken. Når vi ikke har begrensninger i matservering får barna servert frokost og lunsj og et lite ekstra måltid sent på dagen. Vi gir barna varierte og gode matopplevelser sammen med barn og voksne.

Når vi kommer på grønt nivå i smittevernhensyn, så  tilbereder vi et varmt lunsjmåltid sammen med barna to dager i uken. Varm lunsj skal være en naturlig og integrert del av hverdagen vår og være til glede for barna. Vi lager næringsrik hverdagsmat mest mulig basert på ferske og økologiske råvarer. Barna deltar i planlegging, tilbereding og evaluering av måltidene og vi gir oss tid og ro til å nyte maten.

På grønt nivå serverer vi i tillegg et variert og sunt ekstra måltid med frukt og grønnsaker både formiddag og ettermiddag. Foreldrene tar med en frukt eller en grønnsak hver dag og i tillegg kjøper barnehagen inn ekstra frukt og grønnsaker.